Profesionali burnos higiena: privalumai, kaina ir kiti aspektai

implantai dantu kaina

Tikriausiai daugelis odontologų pritartų, kad profesionali burnos higiena yra neatsiejama sveikai atrodančių, spindinčių, baltų dantų sudėtinė dalis. Šiandien profesionali burnos higiena yra visų specialistų rekomenduojama estetinė procedūra, kurios metu specialiomis priemonėmis išvalomi visi dantų nešvarumai ir akmenys. Kuo burnos higiena ypatinga ir kiek ji kainuoja? Nepraleiskite šio naujo mūsų gydytojų sukurto straipsnio ir sužinokite daugiau. 

Kaip susiformuoja dantų akmenys?

Dantų akmenys – tai kietos nuosėdos, kurios ilgainiui kaupiasi ant dantų, dantenų ir netgi ant protezų paviršiaus. Kasdienė burnos priežiūra dantų akmenų išvengti pilnai nepadeda, nes dažniausiai visų dantų apnašų panaikinti nepavyksta. Mineralinės medžiagos, kurios gali susidaryti iš seilių bei maisto likučių, nusėda ant danties bei dantenų paviršiaus ir po truputį ima kietėti. Kietosios apnašos ir yra vadinamieji dantų akmenys, kurie laiku nenuvalyti gali tapti dantenų ligų ir net dantų netekimo priežastimi. Susidarius dantų akmenims dantys tampa gelsvesni, jaučiamas jų šiurkštumas, gali atsirasti nemalonus burnos kvapas, dantenos pradeda kraujuoti ir tampa jautrios.

Apie profesionalią burnos higieną

Profesionali burnos higiena –  tai procedūra atliekama paciento burnos ertmėje: dantų apnašų ir akmenų šalinimas, gydomųjų (fluoro ir kt.) preparatų aplikacijos, dantų ir plombų paviršiaus poliravimas. Profesionali burnos higiena atliekama kaip ėduonies ir periodonto ligų profilaktika. Jos metu ne tik išvalomi nešvarumai, bet ir apžiūrima burnos būklė, stebimi atsiradę pakitimai.

Profesionali burnos higiena rekomenduojama visiems, nepriklausomai nuo lyties, amžiaus ir kitų kriterijų. Pirmą vizitą pas burnos higienistą rekomenduojame suplanuoti išdygus nuolatiniams dantims. Ji reikalinga profilaktiškai, ir puikiai tinka prieš ir po dantų gydymo, įvairių estetinių procedūrų.

 

Profesionali burnos higiena yra svarbi nes:

  • Padeda sumažinti dantų jautrumą.
  • Padeda išsaugoti sveikus dantis ir dantenas. 
  • Pagerina burnos kvapą.

Kaip dažnai reikia atlikti profesionalią burnos higieną?

Procedūrų atlikimo dažnumas priklauso nuo asmens burnos higienos kokybės, apnašų kaupimosi intensyvumo. Kruopščiai burnos ertmę prižiūrintis pacientas profesionalią burnos higieną turėtų atlikti kartą per 6 mėnesius. Sergantys lėtinėmis ir periodonto ligomis profesionalią burnos higieną turėtų atlikti 3–4 kartus per metus.

Kaina

Galutinė profesionalios burnos higienos kaina priklauso nuo to, ar jums reikalingas vietinis nuskausminimas, ar turite implantų, ar reikalingas poliravimas ar reikia padengti jautrius dantis fluoru. Mūsų klinikoje šiuo metu galioja šios kainos:

  • Nuskausminimas – 10 Eur.
  • Profesionali burnos higiena – 79 Eur.
  • Profesionali burnos higiena esant implantams – 89 Eur.
  • Profesionali burnos higiena su All- on- 4 protezo nuėmimu (1 žandikaulis) – 129 Eur.
  • Konservatyvus periodontito gydymas (1 dantis) atlieka burnos higienistas – 9 Eur.

Kiekvieno paciento atvejis yra unikalus, tad norėdami sužinoti, kiek tiksliai jums kainuos profesionali burnos higiena, kviečiame atvykti į mūsų kliniką. 

Profesionalios burnos higienos svarba turint dantų kapas

Jeigu planuojate tiesinti dantis kapomis – nepamirškite profesionalios burnos higienos. Rekomenduojame apsilankyti pas burnos higienistą, kuris ne tik atlieka profesionalią burnos higieną, bet ir moko, kaip kasdien taisyklingai prižiūrėti savo šypseną. Nepamirškite, kad dantų tiesinimas kapomis galimas tik tada, kai pacientui yra sutvarkomi dantys ir yra atlikta profesionali burnos higiena.

Dantų tiesinimas kapomis yra puikus pasirinkimas turint kreivus dantis, netaisyklingą sąkandį bei kitas burnos ertmės problemas. 

Privalumai:

  • Dantų tiesinimo kapomis efektyvių rezultatų galima pasiekti per ganėtinai trumpą laiką.
  • Dantų tiesinimas kapomis užtikrina estetinį vaizdą, nes skaidrios tiesinimo kapos yra beveik nepastebimos, todėl pacientams nereikia kompleksuoti dėl savo išvaizdos.
  • Pacientui nereikia keisti įprastų kasdieninių burnos higienos įpročių.
  • Nešiodami kapas pacientai gali užsiimti įprasta kasdienine veikla. Dantų tiesinimas kapomis gali būti taikomas ir tada, jei pacientas propaguoja aktyvią gyvenseną ir sportą.

Rekomendacijos po profesionalios burnos higienos

  1. Stenkitės vengti dantis dažančių maisto produktų. Bent 2 val. po profesionalios burnos higienos reikėtų nevalgyti ir negerti spalvotų maisto produktų ir gėrimų.
  2. Jeigu dantys jautrūs. Jeigu jums pasireiškia dažnas šalutinis poveikis – dantų jautrumas šalčiui, trunkantis 1–2 dienas, dantys gali būti tepami specialiu geliu, kuris sumažina jų jautrumą. Gelį galite rasti visose vaistinėse.
  3. Dantų šepetėlio keitimas. Atlikus profesionalią burnos higieną reikia pakeisti asmeninį dantų šepetėlį ar jo galvutę. Šepetėlio šereliai turi būti minkšti. Profilaktiškai dantų šepetėlis ar jo galvutė turi būti keičiamas kas 3 mėn. ar dažniau, jei išsikraipo šereliai.
  4. Tinkama kasdienė burnos higiena. Dantis būtina valyti du kartus per dieną – ryte ir vakare po valgio praėjus ne mažiau, kaip 30 min. Dantų valymas turi užtrukti ne trumpiau, kaip 2 min. ir nepamirškite taip pat nuvalyti liežuvį specialiu liežuvio valikliu. Vakare po dantų valymo nebevalgykite ir negerkite saldžių ir spalvotų gėrimų (kavos, arbatos, sulčių). 

Kiekvienas turime teisę rinktis, kaip prižiūrėti savo dantis, ar norime turėti gražią šypseną, ar ji tenkina tokia, kokia yra. Jei jums rūpi jūsų burnos sveikata – atvykite į mūsų kliniką ir užsiregistruokite burnos higienai. Mūsų klinikoje dirba tik kompetetingi ir atsakingi specialistai, kurie išmano savo darbo specifiką ir visuomet maloniai patars. Pas mus atliekama profesionali burnos higiena pacientams suteikia puikių rezultatų. 

Kitos naujienos

vienmomente implantacija
Kokias procedūras atlieka dantų chirurgas?
Dantų gydymas kapomis išsimokėtinai:Viskas, ką turite žinoti
kapos
Dantų kapos: ar jos jums tinka?

Susipažinkite su paslaugų išsimokėjimo
galimybėmis