vienmomente implantacija
vienmomente implantacija

Kokias procedūras atlieka dantų chirurgas?

implantai dantu kaina

Dantų chirurgija – viena plačiausių odontologijos sričių, kuriai priskiriamos itin skirtingos procedūros – nuo dantų šalinimo iki šypsenos atkūrimo implantais. Visiškai natūralu, kad per gyvenimą bene kiekvienam iš mūsų tenka užsiregistruoti vizitui pas burnos chirurgą. Plačiau apie tai, ką gydo dantų chirurgas ir kodėl svarbu nedelsti vizito – dalinasi mūsų klinikos gydytojai. 

Kas tai? 

Dantų chirurgija – labai plati odontologijos sritis, kuri apima ne tik dantų, bet ir liežuvio, seilių liaukų, žandikaulių, burnos gleivinės, sinusų patologijų, navikų diagnostiką ir chirurginį gydymą. Dažniausiai dantų chirurgas šalina dantis, o ypatingai dažnai gydytojams chirurgams tenka šalinti retinuotus dantis – susiformavusius, bet dėl tam tikrų priežasčių neišdygusius (dažniausiai protiniai dantys).         

           

Mūsų klinikoje dantų chirurgas atlieka šias procedūras:

  • Sudėtingas ar operacinis protinių ar kitų dantų rovimas

 Protinis dantis – tai dantis, kuris dažniausiai yra pažeidžiamas dantų karieso, kadangi jis yra sunkiausiai pasiekiamas dantų valymo metu. Šie dantys dažnai pasižymi apsunkintu dygimu, dėl ko išsivysto aplinkinių audinių uždegimas ir skausmas. Protinio danties rovimo operacija susideda iš keleto etapų: pirmiausia yra atkeliamos dantenos, esančios virš protinio danties, nustumiamas jungiamasis audinys bei pašalinamas kaulas, esantys virš danties, dantis šalinamas. Kai dantų chirurgas pašalina dantį, alveolė išvaloma ir dantenos, grąžinus jas į pirminę padėtį, susiuvamos.

Kaina

Nuolatinio danties šalinimas kainuoja nuo 45 Eur. iki 99 Eur.

  • Retinuotų dantų ar dantų užuomazgų operacinis šalinimas

Retinuotas dantis – tai jau susiformavęs, tačiau neišdygęs, tarytum kaule įstrigęs dantis. Tokią situaciją gali sąlygoti įvairios priežastys, pavyzdžiui, vietos trūkumas, netaisyklingas kitų dantų dygimo padėtis, per ankstyvame amžiuje vaikui pašalinti pieniniai dantys.

Retinuoto danties rovimas, lyginant su įprastu išdygusių dantų šalinimu – yra sudėtingesnis, tačiau patyręs dantų chirurgas procedūrą atlieka neskausmingai ir greitai kai, atlikus nedidelį pjūvį dantenose ir nuėmus ploną kaulo sluoksnį, dengiantį dantį, jis yra visiškai pašalinamas.

Kaina

Neišdygusio danties šalinimas kainuoja nuo 119 Eur iki 189 Eur.

  • Kaulo augmentacija

Žandikaulio kaulo priauginimas yra chirurginė procedūra atliekama tam, kad būtų galima atstatyti trūkstamo kaulo kiekį. Kaulo priauginimo operaciją dantų chirurgas atlieka panaudodamas dalį kaulo iš donorinės vietos arba panaudojant dirbtinius kaulo pakaitalus. Procedūros dėka yra atstatomas kaulo kiekis, tose vietose, kur yra kaulo trūkumas dantų implantavimui.

Kaina

Kaulo augmentacija kainuoja  nuo 149 Eur iki 349 Eur.

  • Atviras ir uždaras sinuso pakėlimas

Sinuso pakėlimo operacijos metu yra pakeliamas viršutinis žandikaulio dugnas ir atstatomas pakankamas tūris, kurio užtektų sėkmingai įstatyti dantų implantus. Sinuso pakėlimas gali būti atliekamas arba atviru, arba uždaru būdu. 

Atviro sinuso pakėlimo metu padaromas sinusą dengiančių audinių pjūvis ir dantenos atkeliamos atveriant sinuso ertmę. Tuomet sinuso dugną dengianti gleivinė yra atkeliama iki implantacijai tinkamos padėties. Po procedūros susidaro tuščias tarpas, kuris yra užpildomas dirbtiniu kaulu.

Uždaro sinuso pakėlimo metu implantacijos vietoje atliekamas mažas pjūvis, pro pjūvio vietą įstatomas specialus instrumentas, kuriuo pakeliamas sinuso dugnas. Tai yra mažai invazyvi procedūra.

Kaina

Sinuso pakėlimas kainuoja nuo 649 Eur iki 849 Eur.

  • Klinikinis danties vainiko prailginimas

Tai – chirurginė procedūra, kurios metu yra apnuoginama danties šaknis ir pakeičiama kaulo apimtis apie ją. Operacijos metu dantų chirurgas siekia pakeisti dantenų kontūrą, kad danties vainikėlis apgaubtų kuo daugiau sveikų likusių danties kietųjų audinių ir suteikti dantenoms natūralią formą. Ši operacija reikalinga tada, kai yra suirę danties kietieji audiniai ar pernelyg išvešėjusi dantena, kuri trukdo kokybiškai dantų protezavimo procedūrai. Po sugijimo yra galimas kokybiškas danties protezavimas, kai danties vainikėlis apgaubia daugiau sveikų likusių danties kietųjų audinių.

Kaina 

Klinikinio danties prailginimo procedūra kainuoja 149 Eur.

  • Dantų implantacija

Netekus dantų, labai svarbu juos atkurti siekiant išvengti ne tik estetinių, bet ir fizinių problemų. Pasirinkus dantų implantaciją galima atkurti tiek vieną prarastą dantį, tiek visą žandikaulį. Netekus vos vieno danties, dantų chirurgas atlieka pavienio danties implantaciją. Praradus kelis dantis, jie gali būti atkuriami sriegiant du implantus ant jų protezuojant karūnėles. Netekus daugumos ar visų dantų taikomas viso žandikaulio atkūrimo ant keturių  implantų būdas. Dantų implantacija ne tik grąžina estetišką šypseną, bet ir atstato kramtymo funkciją, tariamų garsų aiškumą, išsaugoja nepakitusią veido formą ir nepažeidžia gretimų dantų.

Kaina

Dantų implantacija kainuoja nuo 449 Eur.

Nuskausminimo būdai

Visų chirurginių procedūrų metu dantų chirurgas naudoja įvairias nuskausminimo priemones. Šiuo metu mūsų klinikoje galite rinktis net 3 būdus:

  • Nuskausminamasis pieštukas. Tai yra visiška naujiena Lietuvos rinkoje, naudojama, prieš leidžiant nuskausminamuosius vaistus, taip pat norint nujautrinti dantį. Procedūros metu, naudojant specialų pieštuką, Pulsewave™ technologijos pagalba, į danties nervus yra siunčiami elektros impulsai, kurie nuramina ir slopina skausmo pojūtį. 
  • Inhaliacinė sedacija. Jos metu pacientas kvėpuoja N2O (linksminančias dujas), sumaišytas su deguonimi. Šios dujos padeda atsipalaiduoti, o anesteziologas gali kontroliuoti tiekiamų dujų kiekį.
  • Sedacija su anesteziologo priežiūra. Procedūros metu, gydytojas anesteziologas, į paciento veną suleidžia nuskausminamuosius medikamentus. Iškart po to, pacientas pasijaučia atsipalaidavęs ir nusiraminęs.

Jeigu turite protinius dantis, kuriuos reikia pašalinti, arba susiduriate su kitomis šiame straipsnyje aprašytomis problemomis – nedelskite. Dantų chirurgija yra puiki galimybė vėl gyventi komfortiškai. Mūsų klinikoje dirba patyrę dantų chirurgai, galintys pasirūpinti jūsų burnos sveikata. Kviečiame atvykti į mūsų kliniką ir aptarti jūsų situaciją. 

Kitos naujienos

Profesionali burnos higiena: privalumai, kaina ir kiti aspektai
Dantų gydymas kapomis išsimokėtinai:Viskas, ką turite žinoti
kapos
Dantų kapos: ar jos jums tinka?

Susipažinkite su paslaugų išsimokėjimo
galimybėmis