nuskausminimas odontologijoje
nuskausminimas odontologijoje

Dantų balinimas: kaina, privalumai ir kiti aspektai

implantai dantu kaina

Tikriausiai dauguma žmonių sutiks, kad švytintys balti dantys didina pasitikėjimą savimi ir suteikia daugiau žavesio. Pripažinkime, juk bendrauti su žmonėmis, turinčiais gražias šypsenas, visada maloniau. Dėl šios priežasties dantų balinimas yra viena iš populiariausių estetinės odontologijos procedūrų visame pasaulyje. Kuo dantų balinimas ypatingas? Šiandien įžvalgomis šia tema pasidalins mūsų klinikos burnos higienistai. 

Kas yra dantų balinimas? 

Dantų balinimas – tai kosmetinė dantų procedūra, kuomet pakitusi dantų emalio spalva išbalinama specialiomis priemonėmis. Šiuolaikinėje odontologijoje galima rinktis iš daugybės technologijų ir metodų. Mūsų klinikoje taikomas dantų balinimas kapomis, kuris vyksta paciento namuose. Šis balinimo būdas yra mažiau invazyvus, balinimo procesas vyksta fiziologinėje terpėje, dalyvaujant seilėms, o balinimo gelyje yra mažesnė koncentracija peroksido.

Be abejo, dantų balinimo rezultatai visuomet yra individualūs. Jie priklauso nuo emalio struktūros, mitybos, amžiaus, galimų žalingų įpročių, tačiau vienaip ar kitaip po procedūros išvysite daug gražesnę savo šypseną.

SVARBU: mūsų klinikoje dantų balinimas namuose (kapa vienam žandikauliui, balinimo medžiaga) kainuoja nuo 99 Eur.                                 

Kokie yra dantų balinimo būdai mūsų klinikoje? 

Savo klinikoje naudojame pažangų dantų balinimą namuose. Pacientui yra pagaminamos specialios kapos, į kurias įlašinama mažesnės koncentracijos balinimo medžiaga. Taip balinti reikia 2 savaites, o po to daryti pertrauką. Geriausia papildomai naudoti nujautrinantį gelį. 

Dantų balinimo privalumai 

  • Šypsena iš karto tampa gražesnė ir baltesnė.
  • Balinimui nereikalinga jokia operacija, galinti pakeisti danties struktūrą.
  • Pacientas, kuriam buvo atlikta dantų balinimo procedūra labiau pasitiki savimi.
  • Danties balinimo procedūrą galima atlikti ir patogiai namuose, o tai sutaupo laiko.
  • Dantų balinimas išsprendžia bendravimo su aplinkiniais problemą. Kartais negražūs dantys gali sukelti diskomfortą bendraujant su kitais, nes vengiama rodyti dantis ar šypseną. 

Ar visiems pacientams galima atlikti dantų balinimo procedūrą?

Svarbu paminėti, kad dantų balinimas nerekomenduojamas vaikams iki 18 metų, nėščiosioms ar maitinančioms mamoms, pacientams, nešiojantiems breketus,  jei yra sugedusių dantų, taip pat kam labai jautrūs dantys, ar apnuogintos dantų šaknys, alergiškiems peroksidui asmenims. Taip pat, nepamirškite, kad dantų plombos ar karūnėlės nenubala, todėl pacientams, kurie turi daug plombų ar karūnėlių matomose vietose, turėtų apsispręsti, kad po balinimo reiks juos pakeisti. 

Ar tai saugu?

Profesionaliai atliekamas dantų balinimas yra saugus. Savoje klinikoje, naudodami pažangias technologijas kiekvienam pacientui nuimame dantų atspaudus ir pagal juos pagaminame individualias kapas. Į jas namuose pacientai turi įdėti dantis balinančios medžiagos. Kapas su balinančia medžiaga reikia nešioti po 2-4 val. arba užsidėti einant miegoti. 

Ką svarbu žinoti prieš einant balinti dantis pas specialistą?

Prieš balinant dantis, svarbu pasidaryti profesionalią burnos higieną.  Higienistas taip pat įvertina burnos audinių ir  jūsų dantų būklę, kad nebūtų uždegimo, dantys būtų sveiki. Jis taip pat nustato dėl kokių priežasčių dantys pakeitė spalvą. Tada higienistas parenka tinkamiausią dantų balinimo būdą, išvardina visas galimas rizikas ir susitariama dėl kito vizito. Svarbu paminėti, kad iškart po higienos dantų balinimas nerekomenduojamas.

Kaip dantis prižiūrėti po dantų balinimo?

  1. Rekomenduojame pirmas 2 paras po dantų balinimo vengti dažančių maisto produktų ir gėrimų vartojimo bei rūkymo. Vėliau visa tai irgi reikėtų kiek galima riboti, nes išvardinti veiksniai mažina dantų baltumą.
  2. Po procedūros pacientas gali jausti didesnį dantų jautrumą, kuris paprastai praeina per kelias dienas. Siekiant jį sumažinti, galima naudoti specialias dantų pastas. Jei turite kapas, jas galima pripildyti mineralų atstatymą skatinančiomis medžiagomis ir uždėti ant dantų. Taip pat, jei planuojate perplombuoti dantis, po balinimo turi praeiti 1-2 savaitės. Ir be abejo, reikia dantis reguliariai ir taisyklingai valytis,  bei 1-2 kartus per metus atlikti profesionalią burnos higieną. 

Jeigu dantys – netiesūs

Balta ir graži šypsena – kiekvieno žmogaus svajonė. Tačiau labai svarbu, kad dantys būtų ne tik  balti, bet ir tiesūs. Jeigu jums reikalingas ortodontinis gydymas – mūsų klinikoje yra atliekamas profesionalus dantų tiesinimas kapomis.   Tai efektyvus dantų gydymas, kuomet pacientas burnoje dėvi plonas ir beveik nepastebimas kapas, kurias nešiojant dantys stumiami į iš anksto suplanuotą norimą padėtį. Dantų tiesinimas kapomis greitai ir efektyviai sprendžia kreivų dantų bei netaisyklingo sąkandžio problemas, ištiesina dantų susigrūdimą, panaikina tarpus tarp dantų.

kapos

Dantų tiesinimą kapomis rinktis verta nes:

  • Efektyvūs rezultatai pasiekiami per trumpesnį laiką, lyginant su breketais.
  • Pacientui nereikia keisti įprastų kasdieninių burnos higienos įpročių.
  • Dantų kapos lyginant su breketais, nedirgina burnos gleivinės ir nesukelia didelio skausmo.
  • Tiesinimas kapomis gali būti atliekamas tiek paaugliams tiek suaugusiems – paciento amžius neriboja jo taikymo galimybių ir efektyvumo.
  • Nešiodami kapas pacientai gali užsiimti įprasta kasdiene veikla, pavyzdžiui, įvairiu sportu.

Taigi, pristatėme jums svarbiausią informaciją. Jeigu manote, kad dantų balinimas gali išspręsti jūsų problemą – laukiame jūsų klinikoje. Pas mus dirba patyrę burnos higienistai, kurie pasirūpins, kad jūsų vizitas būtų malonus ir atnešantis puikių rezultatų. 

Kitos naujienos

dantu implantacija vilniaus mieste
Sedacija: kas tai ir kiek kainuoja?
vienmomente implantacija
Kokias procedūras atlieka dantų chirurgas?
profesionali higiena
Profesionali burnos higiena: privalumai, kaina ir kiti aspektai

Susipažinkite su paslaugų išsimokėjimo
galimybėmis